Vieraskynä: Vahvuuksien kristallisointi auttoi unelmien työhön

Tälläkin hetkellä sinulle tärkeä asiantuntija etsii parasta paikkaa itselleen kukoistaa. Kun työntekijä kukoistaa, myös työnantaja menestyy. Mikä työntekijää auttaa polullaan? Me uskomme, että omien vahvuuksien tunteminen ja motivaatiotekijöiden kirkastaminen.

Kirkastaminen on tarpeen, kun osaaja hakee oikeaa etenemisen polkua nykyisellä työnantajallaan, mutta myös silloin, kun työmarkkinoiden ulkopuolella piilossa oleva osaaja etsii itselleen oikeaa työnantajaa – tai alanvaihtaja hakee uutta alkua.

TE-toimistot auttavat hienosti teknisissä asioissa kuten CV:n muotoilussa ja verkostojen laajentamisessa, mutta onko se riittävä tuki? Pelkästään nopeasti löytyvä, muodollisesti CV:n kanssa yhteensopiva työpaikka ei välttämättä ole työnhakijaa motivoiva tai pitkäkestoinen ratkaisu, jolloin työnhakija on pian takaisin TE-toimiston listoilla.

Asiantuntijoille tarkoitettu töihinpaluuohjelmamme on tarkoitettu pääasiassa työssä jo oleville, mutta se onnistui auttamaan myös työnhakija, generalisti Anna Korsbäckia kristallisoimaan omat vahvuutensa ja motivaationsa. Anna sanoo, että juuri ohjelman ansiosta hän sai haaveidensa työpaikan pian ohjelman päättymisen jälkeen.

Lue, mitä hän kertoo kokemuksistaan!

***

Kerro omin sanoin Anna: missä tilanteessa olit ennen ohjelmaa?
Äitiys- ja vanhempainvapaa oli loppumassa, eikä minulla ollut työpaikkaa tiedossa. Minkälaista työtä haluaisin tehdä? Miten perhe ja ura sopivat samaan yhtälöön? Mitä haluaisin tehdä isona? Apua! Näitä pohdin vuosi sitten kesällä, kun halu palata työelämään oli kova, mutta työpaikka puuttui. Sain mahdollisuuden osallistua Fambitionin töihinpaluuohjelmaan Mothers in Business -verkoston tukemana syksyllä 2017. Se kannatti.

Taustaltani olen YTM ja KTM, generalisti, jolle on kertynyt työkokemusta tutkimus- ja kehittämishankkeista sekä kansainvälisten asioiden kehittämisestä. Työsuhteiden määräaikaisuuden takia minun on täytynyt pysyä aktiivisena työnhaussa oikeastaan aina. Työhakemus ja CV olivat minulla kunnossa. Olen osallistunut TE-toimiston ja liittoni työnhakukursseille.

Aikaisempiin työnhakuihin verrattuna koin tällä kertaa olevani hyvin erilaisessa tilanteessa. Itsessään jo äitiys oli mullistanut elämäni. Lisäksi olin ollut kaksi vuotta pois työelämästä.

Mitä ohjelman aikana tapahtui?
Kurssi osoittautui jo heti alusta lähtien kannattavaksi. Sisältö koostui raflaavista ja ajankohtaisista aihepiireistä, jotka muodostivat selkeän kokonaisuuden.

Meille tehtiin henkilökohtainen motivaatiokartoitus, joka auttoi minua tunnistamaan tekijöitä, jotka saavat minut syttymään ja flow-tilaan niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Saimme myös henkilökohtaista urasuunnittelua rautaisen ammattilaisen kanssa. Oivalsin oman polveilevan työurani merkityksen ja opin visioimaan tulevaisuuteen. Ennen kaikkea opin sanoittamaan ammatillisia unelmiani ja osaamistani. Sain konkreettisia vinkkejä siihen, miten voin saavuttaa unelmani. Kurssin aikana saamani vertaistuki kurssin muilta osallistujilta ja vetäjiltä oli kurssin suola.

Kurssi huipentui hissipuheen rakentamiseen, missä nivottiin yhteen se kaikki tieto, taito ja oivallus, mitä meistä osallistujista oli haastettu irti. Voilà, osaamiseni ja työelämään liittyvät toiveeni yhdessä minuutissa fiksusti ilmaistuna! Mahtava tuliainen.

Mitä töihinpaluuohjelman jälkeen tapahtui?
Onnistuin työllistymään oman aktiivisuuteni kautta varsin pian kurssin päättymisen jälkeen. Hissipuheelle tuli heti käyttöä. Ammennan vinkkejä ja näkökulmia vielä kauan kurssin päättymisen jälkeen.

Koen silti, että työnhaku on paljon enemmän kuin hakemusten kirjoittamista ja lähettämistä. Se on itsensä tutkiskelua ja markkinointia. Loppujen lopuksi se on hyvin yksinäistä puurtamista, jossa tulee sokeaksi omalle osaamiselle.

Fambitionin ohjelma opetti minua katsomaan omaa osaamistani, työuraani ja siihen liittyviä haaveita ulkopuolisen silmin. Ajankohta oli täydellinen. Äitiys- ja vanhempainvapaa mahdollisti hengähdystauon työelämästä, ja kurssi antoi konkreettisia avaimia siitä eteenpäin.

***

Me Fambitionissa oivalsimme Annan ansiosta sen, että perhevapaa on erityinen kohta, jossa ihmisen arvot ja tavoitteet muuttuvat. He eivät silloin hyödy ensisijaisesti vain yleisestä työnhakua tukevasta koulutuksesta vaan itsetuntemusta lisäävästä tuesta uudessa ja erityisessä elämäntilanteessa. Tavoitteena ei ole pelkkä työllistyminen (short-term-ratkaisu) vaan pidemmän tähtäimen ratkaisu, kun henkilö löytää omia arvoja ja tavotteita vastaavan työn. Kiitos Anna!

 

Kirjoittaja Anna Korsbäck on EU-hankkeiden projektisuunnittelija Muovassa, joka on markkinalähtöisen muotoilun asiantuntija.  Muovan tehtävä on rakentaa pk-yritysten kansainvälistä kilpailukykyä muotoilun keinoin.