AdobeStock_82132782.jpeg

Läheisen kuolema ja suru töissä -verkkokurssi työpaikoille

Vastuullinen ja inhimillinen työnantaja osaa huomioida työntekijöiden erilaisia elämäntilanteita, joista traagisin on kuoleman kohtaaminen joko työyhteisössä tai työntekijän lähipiirissä.

Työnantajilta odotetaan ajassamme yhä enemmän sosiaalista ja inhimillistä vastuuta suhteessa yhteiskuntaan sekä omiin työntekijöihin. Surun ja surevan kohtaaminen on osa vastuullisempaa ja inhimillisempää työelämää. Me Fambitionissa haluamme nostaa asian merkitystä esille ja olemme koonneet verkkokurssin työpaikoille käytettäväksi. Verkkokurssi perustuu asiantuntijatietoon ja kokemusasiantuntijoiden kokemuksiin, ja se on tehty yhteistyössä surujärjestöjen yhteisen Surevan kohtaaminen -hankkeen kanssa.

Esihenkilölle, jonka työntekijää suru kohtaa
HR:lle ja työyhteisön edustajalle
Konkreettinen ohjeistus ja toimintamalli surevan ihmisen kohtaamiseen ja töihinpaluun tukemiseen työpaikalla ennakoivasti tai akuutissa tilanteessa. Kurssi antaa edellytykset rakentaa työpaikalla ennakoivasti kriisi- tai toimintasuunnitelman.
Kurssi sisältää tulostettavat muistilistat, joita voidaan hyödyntää laajemmin organisaatiossa.

Verkkokurssilla käydään läpi surun olemusta ja annetaan ohjeita surevan ihmisen kohtaamiseen ja tukemiseen työpaikalla. Kurssi antaa myös eväitä työyhteisön tukemiseen surun käsittelyssä.

Kurssin voi ostaa helposti seuraamalla sivun alalaidassa olevaa linkkiä tai laittamalla meille sähköpostia osoitteeseen: info@fambition.fi. Kurssin hinta on 89€ ja kurssin sisältö on käytettävissä kolmen kuukauden ajan. Kurssin tuotoilla tuetaan surujärjestöjen arvokasta työtä. Jokaisesta ostetusta kurssista 30€ menee surujärjestöjen Surevan kohtaaminen -toimintaan.

Kurssin tehtyäni minulla on todella laaja käsitys siitä, mitä kaikkea pitää selvittää, jos tällainen tapaus kohdalleni osuisi. Mielestäni jokaisen työpaikan tulisi käydä tämä läpi esihenkilöiden kanssa, niin että olisi jo oikeasti jonkun sortin mutu mitä tehdä, jos ja kun tällainen ilmoitus heidän korviinsa tulee.

Kurssin käynyt esihenkilö

Ota yhteyttä

Linda Rautanen
Työntekijäkokemuksen asiantuntija: yksilö- ja johtoryhmä-coaching, brain-based
050 570 8790
Laura Hannola
Työntekijäkokemuksen asiantuntija: työyhteisöt, muutos, kehitys, KTM

Tutustu verkkokurssiin!